Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Carme Forcadell ha presidit el lliurament de premis del Concurs de Vins de Qualitat DO Penedès

Es tracta del concurs de vins més antic del sud d’Europa que es va iniciar ara fa 50 anys.

Els Premis DO Penedès premien referències de vins de la DO en 7  categories i de cada categoria es reconeixen 5 referències amb premis d’or, plata, bronze i dos diplomes d’excel·lència. D’unes 120 mostres presentades 35 vins van arribar a la final.

L’acte es va celebrar el Centre Cultural El Born, de Barcelona i s’iniciava a les vuit del vespre amb un espai de tast de tots els vins finalistes del concurs. L’Acadèmia Tastavins va rebre a la seves arribada a la presidenta del Parlament de Catalunya i tot seguit va tenir lloc la benvinguda i lliurament del premi de poesia, a càrrec de Carme Forcadell. La guanyadora de la setena edició del premi de Poesia de la Vinya i el Vi ha estat Cristina Álvarez, de Mollet del Vallès amb l’obra “Els colors del capvespre”.

Després del sopar es va fer el lliurament dels premis, amb presència de la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret.

Les medalles d’or han estat a la categoria de blancs joves, Vinya Anais d’1 + 1 fan 3. A la categoria de blancs criança Finca els Camps Macabeu de Jané Ventura. A la categoria de rosats l’or ha estat per Masia Freyé de Vallformosa. El millor vi de negres joves ha estat Curiós Ul d’Albet i Noya, el millor negre criança ha estat també per Finca els Camps de Jané Ventura. D’altra banda també es lliuraven medalles a les categories de Clàssic Penedès i blancs xarel.lo.

La medalla d’or del grup Clàssic Penedès ha estat per Brut 21 d’Albet i Noya i l’or de xarel.lo per AT Roca d’Agustí Torelló Roca.

Enguany, Tastavins Penedès ha apostat per fer el lliurament dels premis a Barcelona per tal de fomentar la cultura del vi català a la ciutat comtal. I és que un dels objectius que persegueix Tastavins Penedès és que la cultura, el consum i el coneixement del vi català sigui predominant entre la població catalana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: