Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest cap de setmana s’han viscut unes Fires de Maig marcades per la recuperació econòmica

L’increment d’expositors que hi ha hagut a les Fires del 2016 ja feien preveure que les d’enguany estarien marcades per l’inici de la recuperació econòmica .

I a jutjar pel nombre de visitants i per les opinions que hem pogut recollir el cert és que han estat unes fires positives. A manca de dades concretes sí que es pot prendre com a termòmetre el nombre de vehicles venuts. D’una banda perquè el sector de l’automoció és el que ocupa més espai al recinte firal i de l’altre perquè és el que es pot quantificar més clarament perquè tots els compradors en els tres dies de fira participen en un sorteig de 3.000€ gentilesa dels concessionaris. En aquest cas s’han venut 140 vehicles, un 15% més que l’any passat. També el nombre de visitants ha estat molt alt, sobretot el dissabte a la tarda. Dimenge a quarts de cinc hi va haver una forta pluja, que feia pensar en una mala tarda, però en una hora es va acabar i va tornar a sortir el sol, fet que va tornar a omplir el recinte firal. Per tot plegat l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, feia un balanç molt positiu.

Regull destaca que les fires són positives i necessàries per la dinamització econòmica de Vilafranca i comarca.

També hem recollit opinions positives d’empreses expositores i de visitants. Per exemple les fires són un bon moment per presentar-se en societat. És el cas de l’empresa Midas que fa un any que es troba a Vilafranca i que vivia les seves primeres fires. Entre els visitants també hi havia opinions positives.

En aquesta edició de la fira el pavelló de la Gamba buscava sorprendre al visitant amb una nova distribució que pivotava al voltant de l’espai Destí Rio 2016. Durant tot l’horari de Fires, es podia remar per a Toni Ponce, esportista olímpic de Vilafranca, per ajudar-lo a travessar l’Atlàntic per participar en els Jocs Olímpics de Rio 2016.

En relació a l’automoció els concessionaris mostraven tot el seu potencial amb la presència de les últimes novetats. Cal destacar també que la mostra de tractors i maquinària agrícola de fires és la més important de la província de Barcelona. Enguany hi havia un expositor més de maquinària agrícola, i s’arribava als 12 expositors.

L’edició 2016 comptava també amb la presència d’associacions i entitats

sense ànim de lucre i a l’espai exterior, a tocar del pavelló de de la Gamba hi havia la Plaça del Vi, espai on la Denominació d’origen Penedès oferia degustacions dels seus vins i escumosos, juntament amb una selecció d’expositors del sector d’alimentació  amb presència de productes de les Illes Balears, formatges manxecs i embotits ecològics que ampliaven l’oferta d’altres anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: