Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En un any de funcionament l’Oficina Jove del CCAP ha atès més de 13.000 consultes

Fa una mica més d’un any que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va posar en marxa l’Oficina Jove de manera oficial.

 

El servei té dos objectius principals: d’una banda intentar que els alumnes que han deixat els estudis puguin reprendre’ls i, de l’altra, que aquells que ja no volen seguir estudiant puguin accedir al món laboral a través de cursos de formació específica. La valoració d’aquest primer any és molt positiva: han atès més de 10.000 consultes d’informació i assessorament, de les quals gairebé 4.700 han estat  en l’àmbit professional i acadèmic; i d’altra banda, també han respost més de 3.000 consultes en activitats descentralitzades en equipaments juvenils, instituts o festes majors. El conseller de joventut, Xavier Lluch, destaca la clara aposta que han fet pels joves des de tots els serveis del Consell Comarcal.

 

D’altra banda, des de fa un mes, l’Oficina Jove del CCAP és l’única de tot l’Alt Penedès que pot expedir el codi per apuntar-se a la Garantia Juvenil de manera instantània. Es tracta d’un projecte pilot que es fa en 30 oficines de tot Catalunya i que fa molt més curt el període d’inscripció.

Gràcies a aquest servei, el SOC es posa en contacte amb ells en menys d’un mes per assessorar-los cap a la formació o cap al món laboral.

El perfil de les persones que s’hi adrecen és molt variat, però sí que hi ha algunes característiques que predominen, especialment pels que tenen més dificultats per trobar feina i tornar a estudiar: es tracta de les noies més joves i que han vingut d’altres països.

Tornant a les dades d’aquest primer any d’Oficina Jove, dins la Garantia Juvenil han atès 2.200 joves i en el Programa Forma’t, que respon consultes d’emprenedoria, habitatge, mobilitat internacional o orientació laboral, han estat gairebé 1.800.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: