Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alumnes de 3r d’ESO del Milà guanyadors absoluts de Catalunya en el concurs Euroescola

Alumnes de 3r d’ESO-L de l’Institut Milà i Fontanals, guiats pel professor Sergi Vallès del Departament de Ciències Socials, s’han proclamat guanyadors absoluts de Catalunya de l’Euroescola 2016

Es tracta d’un concurs per alumnes de 3er i 4at d’ESO i que està organitzat per l’Oficina d’Informació a l’estat espanyol del Parlament Europeu. Aquest 2016 el tema de treball se centrava en els 30 anys e l’entrada de l’estat espanyol a la Unió Europea.
Els alumnes del Milà van formar dos grups, un era el grup groc, que ha quedat primer en la categoria general a Catalunya; i l’altre el grup blau, que ha quedat segon de Catalunya en la categoria de blogs en anglès.
Els resultats del concurs es van saber el passat 9 de maig.
Xavi Gómez era l’encarregat de gestionar el contingut del blog del grup blau, en català. Comenta que de tota la informació que han anat recopilant una de les coses que més l’ha sorprès és el fet que abans es pogués fumar a tot arreu.
Des del grup blau, que feien el bloc en anglès, la Irina Rai explicava que s’havien centrat en recollir informació de familiars, polítics locals i europarlametaris a través de quatre preguntes bàsiques.
Entre les preguntes per exemple volien saber com creu que han canviat Catalunya i Espanya en els últims 30 anys; quan senten Unió Europea quina és la primera idea que els ve al cap; i si creuen que l’entrada d’Espanya a la Unió Europea ha estat positiva.
Comentar també que un equip de l’Institut Escola Jacint Verdaguer de Sant Sadurní ha quedat tercer de Catalunya en la categoria general.
L’entrega dels premis tindrà lloc properament a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Comentaris

  1. Camil Fortuny

    Enhorabona! a tots; alumnes, profesor i equip directiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: