Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alcaldes i càrrecs electes de CDC al Penedès reclamen la vegueria

Alcaldes i càrrecs electes de Convergència Democràtica al Gran Penedès demanen el desplegament de l’àmbit i la modificació de la llei de vegueries per incloure-hi la del Penedès.

Una trentena d’alcaldes i càrrecs electes de les comarques de l’Alt, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia s’han trobat aquest matí al Castell d’Olèrdola per signar la declaració “Mir Geribert” a favor de la vegueria Penedès. La declaració posa l’accent en el que es considera una reivindicació històrica del territori penedesenc que ja ha quedat massa posposada i fa dues demandes bàsiques: que es faci efectiu el desplegament de l’àmbit territorial del Penedès i sigui nomenat el delegat del govern d’aquest àmbit i que el procés de desplegament promogui la modificació de la llei de vegueries per tal que hi quedi inclosa la del Penedès.

Segons el text de la declaració, “de tot el país, l’única realitat territorial que va quedar òrfena tant dels elements tècnics, el seu pla parcial propi, la seva representativitat política i la seva vegueria pròpia” va ser el Penedès. Però la resistència a “diluir la realitat penedesenca en dues regions hereves de la mentalitat provincial, la vegueria de Barcelona i la del Camp de Tarragona, ha perdurat i perdura a dia d’avui”, segons els signants. L’alcalde Vilafranca Pere Regull destaca que ara és el moment de moure fitxa.

Per la seva part, l’alcalde d’Igualada Marc Castells, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès Eva M. Serramià i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i diputada de Junts pel Sí Neus Lloveras han destacat diversos aspectes de la declaració, com la necessitat d’actuar ja, el paper de lideratge dels alcaldes convergents i el fet que les quatre comarques ja treballen plegades en molts àmbits des de la planificació estratègica.

Els alcaldes i electes també han destacat a la declaració que tots els governs de la Generalitat de Catalunya i el propi Parlament de Catalunya, des del 2010, es van comprometre a donar una resposta a la reivindicació de la vegueria del Penedès, a modificar el Pla Territorial de Catalunya i a promoure la creació d’un Pla Territorial Parcial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: