Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca homenatja l’escriptor uruguaià Eduardo Galeano un any després de la seva mort

Ahir va tenir lloc a la Biblioteca Torras i Bages la taula rodona “Galeano: vida, persona i obra”.

És el primer acte que va organitzar la Comissió Galeano de Vilafranca per commemorar el primer aniversari de la mort de l’historiador, periodista, narrador i assagista uruguaià Eduardo Galeano. L’acte va comptar amb la participació del magistrat jubilat Antonio Doñate, l’escriptor Gustavo Duch i el periodista Antoni Traveria. La taula rodona va ser moderada per l’escriptora Cristina Grisolía i la Cònsol d’Uruguai a Barcelona Noelia Martínez va concloure l’acte.

Tres dels participants van conèixer l’escriptor uruguaià. El periodista Antoni Traveria va explicar alguna de les anècdotes de Galeano i com era personalment.

Des del Consolat d’Uruguai a Barcelona es van mostrar contents dels actes organitzats a la vila per recordar l’escriptor.

El segon i últim acte a l’entorn de la figura de Galeano tindrà lloc avui al Claustre de Sant Francesc a dos quarts de 8 del vespre i serà una activitat més artística. Hi participaran l’actriu i periodista Sylvia Roig; el músic Ricardo; l’educadora social i professora de teatre Marta Cases; i altres artistes com Manolo Urbano, Sisu Coromina i Beatriz Sousa. També comptarà amb l’activista d’Entrepobles Cecilia Panisello i el grup “Ayúdame a mirar”. L’acte serà presentat per Sílvia Amigó.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: