Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos torna a demanar que els tractors puguin circular per la C-15

Unió de Pagesos demana a Territori que autoritzi la circulació de tractors en el tram de la C-15 entre Puigdàlber i Igualada des de l’1 de juny fins el 20 d’octubre, coincidint amb la verema.

El sindicat agrari ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat que aquest any, com els anteriors, els tractors puguin circular per la C-15 entre l’1 de juny i el 20 d’octubre, coincidint amb la collita de cereal i la verema, al tram de Puigdàlber a Igualada.

El sindicat recorda que la prohibició de circular tractors i altres vehicles lents per aquest tram implica “un augment considerable de temps en el trajecte, a més de l’increment de costos per la ineficiència en el desplaçament, el que contribueix a entorpir l’activitat agrària”. A la vegada, segons Unió de Pagesos, comporta un “augment del perill per a la circulació, ja que en molts casos els tractors han de circular per carreteres estretes, amb revolts pronunciats i poca visibilitat”.

D’altra banda, les vies alternatives a l’Eix Diagonal passen per dins dels nuclis urbans dels municipis, i això també suposa un augment del trànsit en aquestes zones.

El sindicat fa aquesta demanda en el marc de la campanya No ens barreu el pas, iniciada fa tres anys per reclamar la circulació dels tractors per les noves infraestructures en les èpoques de collita. Tot i haver aconseguit les autoritzacions els anys anteriors, el sindicat insisteix a demanar que es permeti circular indefinidament els tractors per l’Eix Diagonal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: