Diumenge, 5 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pla d’Ocupació a Vilafranca per completar el període de cotització de major de 60 anys

L’Ajuntament engega un pla d’ocupació per facilitar a persones majors de 60 anys en situació d’atur que no hagin completat el període de cotització poder-ho fer, i així accedir a la jubilació.

Pere Regull ha presentat aquesta proposta acompanyat del regidor d’Ocupació, Joan Manel Montfort, i el regidor de Serveis Socials, Ramon Zaballa. L’Ajuntament posa en marxa un pla d’ocupació per facilitar a persones majors de 60 anys que es trobin en situació d’atur i que no hagin completat el seu període de cotització poder-ho fer, i així accedir a la pensió de jubilació.
L’alcalde remarcava que es tracta d’una aposta social important de l’Ajuntament, tenint en compte que és un projecte que no només beneficia la persona concreta a l’espera de poder jubilar-se, sinó tot el seu nucli familiar.
El regidor d’Ocupació, Joan Manel Montfort destacava que es tracta d’un pla molt necessari, que s’adreça a un col·lectiu molt concret com és el de les persones majors de 60 anys, que es trobin en situació d’atur i que els quedin pocs mesos de cotització per poder accedir a la pensió de jubilació; però que no s’adreça a perfils laborals concrets. Montfort explica també que l’any passat es va fer aquest projecte a l’Hospitalet del Llobregat, i que va funcionar força bé. Destacava que en el cas de Vilafranca no saben quanta gent se’n pot beneficiar, però que a Hospitalet van ser-ne una dotzena de persones.
Des de l’Ajuntament es contractarà les persones que participen en aquest pla d’ocupació a jornada completa i amb una durada màxima de 10 mesos. S’iniciarà aquest mes de juliol i finalitzarà en una primera fase a l’abril de 2017. Joan Manel Montfort remarca també que la intenció és prioritzar les persones que els faltin menys mesos per cotitzar.
Tot i insistint en què no saben a quanta gent pot beneficiar, el regidor de Serveis Socials, Ramon Zaballa destacava que era important el fer d’haver detectat un problemàtica social i poder donar-li una solució. Per Zaballa el pla compleix amb dos objectius bàsics, reinserir al mercat laboral aquestes persones, i permetre’ls arribar a la jubilació.
Per aquesta primera fase del projecte, que caldrà després avaluar i decidir si es repeteix, es compta amb un pressupost de 65.000 euros. Les persones interessades s’han d’adreçar a partir del 2 de maig i fins el dia 13 de maig a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la planta baixa de l’Ajuntament per tal de presentar la sol·licitud i poder tramitar tota la documentació necessària.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: