Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escriptor Jordi Llavina ha repassat la presència dels llegums a la literatura dins la commemoració de l’Any Internacional dels Llegums al restaurant El Cigró d’Or

El restaurant de l’Oriol Llavina ha preparat un programa d’activitats per commemorar l’Any Internacional dels Llegums i donar a conèixer totes les vessants d’aquests aliments nutritius i versàtils molt presents a la seva cuina.

Ahir, el seu germà, l’escriptor Jordi Llavina va parlar de la presència dels llegums a la literatura tot recollint fragments de llibres i poemes relacionats, per exemple, amb els cigrons. És el cas d’una descripció d’un personatge a la novel·la de Blai Bonet ‘Judes i la primavera’, del 1963, que parla d’un “rostre acigronat”.

‘Judes i la primavera’, tercera novel·la de l’escriptor mallorquí, va ser publicada en una versió autocensurada. Però, ara, l’editorial independent Club Editor ha recuperat el text original i inèdit a través de Nicolau Dols.

La propera activitat de l’Any Internacional dels Llegums d’El Cigró d’Or serà a finals de mes, el 30 d’abril, a la festa gastronòmica de la Fundació Alícia al Món Sant Benet, on es farà una cigronada i un taller de cuina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: