Dimecres, 7 de Desembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les marques de canteria i la seva possible relació amb la maçoneria són l’eix de l’exposició que es pot veure aquests dies a la sala del Trinitaris

Divendres a la tarda es feia la inauguració d’aquesta exposició en què l’artista Jordi Sánchez, sota el títol de “El símbol retrobat: Al·legories, signe, senyals i marques de canteria” fa una aproximació filosòfica a l’ús i significat d’aquestes marques que utilitzaven en el seu moment els picapedrers per identificar-se i que han perdut en el temps el seu motiu original.

Sánchez explica que les obres que s’exposen són el resultat del seu interès per aquestes marques i la seva possible relació amb una ordre iniciàtica com els maçons.
Els quadres són una aproximació i interpretació artística, usant la geometria com a eina. Remarca que ell no és maçó, però que els quadres volen ser una aproximació filosòfica als maçons.
En la inauguració, Sánchez estava acompanyat de l’alcaldessa de Sant Cugat Sesgarrigues, municipi en el qual resideix; i del periodista Luís Algorri, que és també cap de cultura de la revista “Tiempo”.
Algorri, que es va presentar com a maçó, va explicar que des del primer moment el va sorprendre l’obra de Sánchez, al qual va qualificar de germà i de persona que sense ser-ho, havia entès força del que hi ha darrera d’aquesta ordre iniciàtica.
L’exposició es pot visitar fins el 8 de maig, i el divendres 22 d’abril a les 7 de la tarda hi ha prevista una visita guiada per el mateix artista.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: