Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Mancomunitat Penedès-Garraf celebra el dia de la terra aquest divendres

La Mancomunitat Penedès-Garraf celebra el dia de la terra aquest divendres

El 22 d’abril es celebra el dia Internacional de la Terra, un esdeveniment impulsat per les Nacions Unides per sensibilitzar sobre els problemes del medi ambient, protegir la Terra per a les futures generacions i mobilitzar la població per un canvi de conductes.

L’activitat diària de la Mancomunitat també comporta accions de millora del medi ambient, ja sigui a través del sanejament de les aigües residuals, l’atenció als animals de companyia o la gestió dels residus municipals. Per aquest motiu l’equip de govern de la Mancomunitat s’ha volgut adherir a la difusió d’aquesta jornada en el si de la institució.
El lema d’enguany “els arbres per la Terra” planteja l’objectiu de plantar 7,8 milions d’arbres en els propers 5 anys, que ajudaran a combatre el canvi climàtic, milloraran la qualitat de l’aire i contrarestaran la pèrdua d’espècies tot millorant la connectivitat dels hàbitats. Aprofitant la tasca de sensibilització que realitza el Servei d’Educació Ambiental, el proper divendres es realitzarà una acció simbòlica per promoure la consciència col·lectiva de protecció de l’entorn.
Les tècniques del Servei han elaborat unes boles d’argila amb llavors o “Nendo Dango” que distribuiran entre el personal i els electes de la Mancomunitat per conscienciar a partir d’un petit gest, sobre la importància de la implicació de tots plegats en la millora del planeta. Es tracta d’una tècnica japonesa de cultiu per frenar la desertització que permet de manera molt senzilla plantar llavors autòctones amb la mínima intervenció possible sobre el sòl.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: