Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La llibreria l’Odisea acull divendres la presentació a Vilafranca del llibre “Cava, on vas?”

La llibreria l’Odisea acull divendres la presentació a Vilafranca del llibre “Cava, on vas?”

El periodista Marcel Gorgori, que va ser director i presentador del programa televisiu “En clau de vi”, serà aquest divendres a les 8 del vespre a la llibreria L’Odissea per presentar el llibre “Cava, on vas? El llegat d’Agustí Torelló Mata”, juntament amb el seu autor, Josep Forns.

Aquests dos periodistes, antics companys d’estudis a la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Autònoma, es retrobaran per parlar conjuntament d’un llibre que fa un repàs exhaustiu a la història del cava i alhora aborda els grans temes que actualment sacsegen aquest important sector econòmic. “Cava, on vas?”, editat per Andana Edicions, combina la història del producte amb les anècdotes i les vicissituds del protagonista del llibre, el cavista Agustí Torelló Mata.
Dels gairebé 150 anys d’història del cava, se’n rescaten moments pocs coneguts, com ara el paper transcendental que van tenir un grup de dones després de la Guerra Civil a l’hora de tirar endavant algunes de les principals empreses, i també la complexa transició del xampany català al cava que el sector va haver d’emprendre. Així mateix, s’explica amb detall la difícil sortida que va tenir Josep Maria Raventós, un dels grans referents del cava, quan es va veure obligat a deixar Codorniu. Pel que fa als temes més candents del moment actual, el llibre analitza de manera crítica la sortida d’algunes empreses de la DO Cava, la progressiva tendència a utilitzar varietats de raïm foranes o els baixos preus del producte que fan cada vegada més difícil la viabilitat del sector.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: