Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Carretera del Vi centra els objectius del 2016 en senyalitzar la ruta

L’Enològica ha acollit aquest matí una reunió dels representants dels municipis i cellers involucrats en la proposta enoturística La Carretera del Vi.

La trobada ha servit per recollir l’activitat desenvolupada en el primer any de funcionament de la ruta i plantejar els objectius d’aquest any. Les prioritats se centren en senyalitzar La Carretera del Vi al llarg del seu recorregut: tant els cellers i accessos, com els municipis, la carretera en trams urbans i els punts clau interurbans. Segons els responsables de la iniciativa, la senyalització pot contribuir a que “es respiri” que aquest és un territori vitivinícola.

En aquesta línia de la senyalització se situa el projecte encapçalat per l’Ajuntament de Vilafranca d’embelliment de rotondes, presentat aquesta setmana.

L’Alcalde de Vilafranca Pere Regull creu que iniciatives com La Carretera del Vi ens han de servir per preparar millor el territori per a rebre turistes.

Regull afirma que el col·lapse turístic de Barcelona pot portar nous visitants al Penedès i aporta una dada: que un 40% dels turistes que passen per Barcelona repetiran entre 6 i 8 vegades al llarg de la seva vida.

L’altre objectiu del 2016 per La carretera del vi passa per ampliar els ingressos propis de l’Associació a través del foment de les descàrregues de l’aplicació premium i la venda de passaports, la creació de paquets per a allotjaments i restaurants i l’ampliació dels cellers associats.
La ruta de la carretera del vi engloba set municipis amb un recorregut de 35 quilòmetres que uneix les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf. Dins del recorregut hi ha els dotze cellers que integren l’associació La Carretera del Vi.

La iniciativa va néixer ara fa un any com a proposta enoturística que recupera la via tradicional de comerç i transport de mercaderies i vi utilitzada des de l’època dels romans. Es tracta de la primera carretera del vi de Catalunya i de l’estat, entesa com a ruta vinícola lineal i, a banda dels cellers, inclou punts d’interès turístic, restaurants i allotjaments. La proposta s’ha emmirallat des de la seva creació en les anomenades Wine Roads de Califòrnia, Nova Zelanda i Sudàfrica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: