Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte Compartim àpat vol combatre la solitud entre usuaris dels serves socials de Vilafranca majors de 55 anys

En el transcurs de la roda de premsa de presentació de la memòria de serveis socials, els responsables municipals van parlar de diversos projectes que el departament té ara entre les mans.

Destaca la iniciativa Compartim àpat, que busca combatre la solitud entre usuaris dels serveis socials majors de 55 anys. Els tècnics estan definint el perfil d’aquests possibles beneficiaris del projecte que, en principi, serien unes 15 persones. Es tracta que comparteixin un àpat trobant-se al menjador del Casal de la Gent Gran del carrer Peguera. Allà, a banda de dinar, podrien participar en activitats dinamitzades pels propis serveis socials o bé pel casal. El regidor de Benestar Social Ramon Zaballa destaca que no es tracta d’atendre necessitats alimentàries, que en principi estan cobertes a través del càtering social i el rebost solidari, sinó d’aconseguir una millor qualitat de vida.

Un altre dels reptes per al 2016 és la consolidació de la incorporació total del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones dins de Serveis Socials, un cop ha deixat de formar part de la Regidoria d’Igualtat. Segons el regidor, el canvi ha propiciat una major eficàcia del servei. Durant el 2015, 339 persones han estat ateses a Vilafranca per casos relacionats amb violència de gènere. Es tracta d’una xifra elevada que, segons Zaballa, no es deu a que hi hagi més casos, sinó a que hi ha més detecció.

Durant la roda de premsa, Zaballa i l’alcalde Pere Regull també van parlar de les negociacions que estan fent amb els bancs per incorporar pisos al parc social d’habitatges de Vilafranca. Ara hi ha 73 pisos socials, tots ocupats i, durant el 2015, se’n van incorporar 7 provinents de l’anomenat “banc dolent”. Des de l’equip de govern han explicat que prefereixen negociar amb els bancs abans d’entrar per la via de la sanció, tot i que la llei ho permet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: