Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Canvis en la inscripció dels animals de companyia al cens municipal a Vilafranca

L’Ajuntament ha signat un conveni amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, mitjançant el qual aquest cedirà les dades de tots els animals identificats amb microxip a la vila.

Així doncs, les persones propietàries que hagin identificat els seus animals en posterioritat al dia 1 de maig de 2016, ja no serà necessari que s’adrecin a l’Ajuntament per comunicar l’alta al cens d’animals, ja que aquesta es produirà automàticament. De la mateixa manera, quan un propietari comuniqui alguna modificació de dades al Col·legi de Veterinaris de Catalunya a través del seu veterinari habitual, aquestes dades també passaran automàticament a formar part del Cens Municipal.
Aquesta decisió s’ha pres en primer lloc per evitar tràmits duplicats a la ciutadania, i en segon lloc, per augmentar la fiabilitat de les dades de què disposa l’Ajuntament. Segons el Cens Municipal, a 31 de desembre de 2015 constaven inscrits 2.686 animals, entre gossos i gats. Segons les dades del Col·legi de Veterinaris, a Vilafranca, en la mateixa data hi havia 4.552 animals de companyia microxipats.
Per altra banda, darrerament algunes clíniques veterinàries han optat per implantar microxips més econòmics. Les dades d’aquests animals, en comptes de ser incorporades a l’AIAC, s’incorporen al Registre Oficial de la Generalitat. L’Ajuntament, des de principis del 2015, també disposa d’accés a aquest registre. Per això, en aquest cas, tampoc serà obligatori comunicar l’alta al cens.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: