Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest dissabte Jordi Abella ens “convida a mirar” la talla romànica del Sant Joan de Vinseum

L’antropòleg i director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu proposa una visita a l’exposició Jo, Joan. Capítol 3 on els Pirineus i les seves tradicions seran els protagonistes.

Aquest 30 d’abril a les 12 del migdia, Jordi Abella ens oferirà el seu particular Convidats a mirar. El director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu ha preparat una visita en què ens parlarà de la important tradició del treball amb fusta als Pirineus tot relacionant la talla romànica del sant Joan amb peces de fusta realitzades recentment a la mateixa zona.
També ens explicarà com als anys 70 del segle passat va tenir lloc un intens moment de venda de mobiliari i objectes quotidians d’origen pirinenc que va disseminar aquest objectes d’artesania local arreu del món.
Els estudis realitzats recentment a la talla del Sant Joan que hi ha a Vinseum, han pogut determinar que es tracta d’una peça realitzada al Pirineu Occidental i amb fusta de perer silvestre.
La visita comentada per de Jordi Abella oferirà, des de la seva mirada d’antropòleg, una visió pirinenca sobre una de les joies del museu; la talla romànica de sant Joan evangelista.
Serà la quarta sessió de l’activitat Convidats a mirar de 2016. En aquesta ocasió l’activitat es desenvoluparà a la capella de VINSEUM tot visitant l’exposició temporal Jo, Joan. Capítol 3, en comptes de l’habitual visita a l’exposició permanent del museu. Excepcionalment també serà una activitat gratuïta tot i que és molt recomanable fer reserva prèvia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: