Divendres, 25 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alguns treballadors de l’Ajuntament de Sant Sadurní s’han vist afectats pel consum d’aigua embotellada contaminada de l’empresa Eden

L’Agència de Salut Pública de Catalunya investiga un brot de gastroenteritis provocat pel consum d’aigua embotellada en mal estat. La distribuïdora Eden, responsable del repartiment de l’aigua contaminada, va reconèixer, divendres, que ha retirat “de manera preventiva” més de 6.000 garrafes de 925 empreses a Barcelona i Tarragona.

Un dels llocs on distribueix l’aigua és a l’Ajuntament de Sant Sadurní. Tot i que oficialment encara no ha transcendit el detall de la informació tot apunta que unes set persones, treballadors de l’ajuntament de la Capital del cava van patir nàusees o malestar la setmana passada.
El Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut va fer un primer recompte de 330 persones afectades per aquest brot a tota Catalunya, encara que és possible que la xifra sigui superior.
A més a més, els casos comptabilitzats per Salut són els que es notifiquen des de l’atenció primària o urgències a l’ASPCAT, però hi ha moltes persones afectades que, en tractar-se d’una intoxicació lleu, no aniran al metge i no seran computades dins d’aquest brot.
La distribuïdora Eden ha retirat les garrafes afectades i el Departament de Salut ha obert una investigació per aclarir què ha passat. Segons algunes informacions, l’ús de plàstic reciclat hauria desprès alguna mena de toxicitat que s’hauria traslladat a l’aigua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: