Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Olèrdola rep el segell Infoparticipa a la transparència i qualitat de la informació

Olèrdola rep el segell Infoparticipa a la transparència i qualitat de la informació

Olèrdola és l’únic municipi penedesenc entre els 25 ajuntaments catalans que compleixen el 100% dels criteris avaluats.

El reconeixement acredita que l’Ajuntament d’Olèrdola ha assolit un elevat nivell d’excel·lència en aquest àmbit, tenint en compte que només han estat 62 els ajuntaments catalans que han aconseguit el segell en aquesta tercera convocatòria del certificat, dels 948 ajuntaments avaluats. A més, Olèrdola es troba entre el reduït grup de 25 ajuntaments catalans que han assolit el 100% dels criteris analitzats. I entre aquests, Olèrdola és l’únic representant penedesenc i un dels quatre municipis catalans amb menys de 5.000 habitants que ha assolit la totalitat dels paràmetres.
El segell Infoparticipa és un certificat que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB als webs dels ajuntaments d’acord amb els resultats d’avaluar la informació que publiquen a partir de 52 preguntes bàsiques sobre quins són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines proporcionen per a la participació ciutadana.
Xavier Serramià, regidor de TIC de l’Ajuntament d’Olèrdola, assenyalava que el reconeixement és fruit del treball fet perquè tota la informació de l’Ajuntament estigui a l’abast del ciutadà i qualsevol persona la pugui tenir disponible.
El repte ara és aconseguir mantenir els nivells de transparència i seguir obtenint el segell Inforparticipa en les properes convocatòries, tenint en compte que les dades cal actualitzar-les i que el certificat s’atorga anualment després d’analitzar-se periòdicament les informacions que faciliten els ajuntaments a través dels seus webs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: