Dimarts, 19 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vinseum ha tancat la setmana santa amb bones xifres de visites i un nou capítol del cicle Convidats a mirar

Vinseum ha tancat la setmana santa amb bones xifres de visites i un nou capítol del cicle Convidats a mirar

El museu vilafranquí ha sumat 317 visites durant els dies de setmana santa, 82 més que en el mateix període de l’any passat.

Són unes xifres positives per a Vinseum, que està tenint un bon mes de març. Una de les activitats que va portar més visitants va ser el nou capítol del cicle Convidats a mirar.

La narradora i escriptora Agnès Agboton era l’encarregada de conduir dissabte al migdia la visita guiada a Vinseum per oferir el seu punt de vista de l’exposició permanent. Originària de Benín, a l’Àfrica occidental, Agboton va parlar de les begudes espirituoses africanes i va plantejar els paral·lelismes i diferències entre aquells beuratges i el vi penedesenc.

Agboton no s’esperava que li proposessin conduir una d’aquestes visites al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya perquè no coneix especialment el món del vi però és una experiència que li ha resultat molt positiva.

L’escriptora recorda que un equipament com Vinseum no és molt comú i que permet entendre bé el què és i el què significa el vi per un territori com el Penedès.

Agnès Agboton va arribar a Barcelona, des de Benín, amb 18 anys. Dedica el seu temps a recuperar tradicions orals del seu poble i a explicar contes a escoles, biblioteques i institucions culturals. Ha publicat Més enllà del mar de sorra: una dona africana a la nostra terra, La cuina africana, Contes d’arreu del món, Àfrica des dels fogons, Na Mitón: La mujer en los cuentos y leyendas africanas, i ha estat coautora de El libro de las cocinas del mundo i va ser finalista amb la il·lustradora Carmen Peris del premi Apel·les Mestres l’any 1995 amb el llibre de contes per a infants Abenyonhú.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: