Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Primera  trobada de la Comissió d’Energia, per elaborar un Pla d’Acció de Dinamització de Polígons d’Activitat Econòmica del Penedès

Primera trobada de la Comissió d’Energia, per elaborar un Pla d’Acció de Dinamització de Polígons d’Activitat Econòmica del Penedès

La Fundació Pro-Penedès impulsa conjuntament amb les quatre capitals de l’Àmbit Penedès, El Vendrell, Igualada, Vilanova i Vilafranca, l’elaboració d’un pla de dinamització dels polígons d’activitat econòmica de les quatre comarques implicades. El passat 9 de març es va fer la primera reunió de la comissió d’Energia.

Aquest pla d’acció s’emmarca en el bloc d’economia del darrer pla estratègic d’àmbit Penedès, dins l’estratègia de “Foment d’una indústria de qualitat”, on es proposen diferents línies de treball. Entre elles la “Millora dels factors de competitivitat pel que fa a infraestructures i serveis, per avançar en el concepte smart”, i on s’identifica com a factors claus les tecnologies de la comunicació i de la informació, la mobilitat i l’energia.
Per avançar en aquest pla d’acció s’han creat quatre comissions. La comissió d’energia, la de formació, la de mobilitat, i la de TIC. A banda hi ha el nucli motor, configurant pels ajuntament capitals de comarca i les associacions empresarials UEA, UEP i ADEPG.
El passat 9 de març va tenir lloc a l’edifici de l’Enològica, la primera reunió de treball de la comissió d’Energia amb la participació de diferents empreses vinculades al sector energètic, de tècnics municipals i altres entitats supramunicipals. Al llarg de la sessió, es va presentar, com a bona pràctica en l’àmbit de l’energia, l’experiència del projecte Rubí Brilla, per fomentar la millora de l’eficiència energètica i l’increment de les energies renovables; seguidament es va dur terme una dinàmica amb els assistents, per identificar reptes en l’àmbit dels polígons, vinculats al factor energia, i es van recollir una quinzena de propostes d’actuacions a realitzar.
Serà en una segona sessió de treball prevista pel mes d’abril quan es validaran les propostes d’accions que haurà de contenir el pla de dinamització dels polígons d’activitat econòmica, de les quatre comarques implicades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: