Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mica en mica el Via Crucis de Setmana Santa a Vilafranca va augmentant en participants

Dins els actes de Setmana Santa més de 200 persones van participar, juntament amb el Cos de Portants que van portar el sant Crist, en aquesta pregària.

El Divendres Sant se celebren arreu de Catalunya processons i danses de la mort que recorden el dia en què, segons la tradició cristiana, Jesús va morir a la creu. A Vilafranca, també va té lloc una celebració de la mà del Cos de Portants del Sant Crist, que manté aquesta tradició i que en els darrers anys ha aconseguit remuntar tant el nombre de membres del Cos com també la presència de feligresos.
Poca estona abans de la celebració litúrgica el Crist de Vilafranca reposava a les escales de davant de l’altar de la Basílica de Santa Maria. Tot seguit van fer entrada els membres del Cos de Portants, acompanyats de ciris encesos.
Pels membres del cos és un dia important.
Mossèn Jaume Berdoy va oficiar una missa assenyalant que pels cristians el Divendres Sant és un dia molt representatiu i demanant silenci per a la reflexió necessària. Desprès es va iniciar des de les escales de la façana principal de la Basílica de Santa Maria una petita processó que escenificava l’enterrament del Sant Crist.
En els darrers anys s’ha anat rejovenint la composició dels membres del Cos de Portants i també ha augmentat la presència de feligresos.
La tradició cristiana commemora en aquest dia la mort de Jesucrist a la creu i, en el cas de Vilafranca, el Cos de Portants del Sant Crist porta la creu pels carrers propers a la basílica en un via crucis que representa les estacions de la vida de Jesús des que el van empresonar i fins a la seva crucifixió i sepultura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: