Dimarts, 27 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’OMIC de Vilafranca alerta de campanyes enganyoses dirigides als usuaris de llum i gas

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor alerta a tots els usuaris de llum i gas que aquests darrers dies han rebut algunes queixes sobre una nova campanya que s’està portant a terme a Vilafranca en la qual els comercials que passen pels domicilis utilitzen mètodes enganyosos de captació de clients.

Segons denuncien els usuaris, els comercials demanen que els mostrin les factures de llum o de gas, deixen un targetó de sol·licitud de serveis i demanen a l’usuari que signi en una tauleta, sense deixar cap còpia escrita de les noves condicions contractuals. Alguns usuaris expliquen que els han donat d’alta sense haver signat la sol·licitud o bé havent-los falsificat la firma. Després reben una carta de la companyia donant-los la benvinguda als nous serveis contractats i es troben amb serioses traves per exercir el dret de desistiment.

Perquè el contracte sigui efectiu, l’usuari hauria de rebre una trucada telefònica de verificació de la companyia en la qual li confirmin les noves condicions i que ell les accepti expressament. També té dret a rebre una còpia escrita del contracte, ja sigui per correu ordinari o per correu electrònic. En qualsevol cas, l’usuari té dret a exercir el dret de desistiment en el termini màxim de 14 dies des de l’endemà de la data de la signatura o de la gravació de veu i és obligatori que la companyia n’informi adequadament per escrit. En cas contrari, el termini per desistir seria de 12 mesos.

Per exercir-lo, s’han d’adreçar al servei d’atenció al client de la companyia, per qualsevol canal habilitat i ha de demanar el número de referència de la incidència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: