Divendres, 25 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exalcalde de Santa Fe Marcel Surià ha obtingut el tercer grau penitenciari

Avui, l’exalcalde de CiU ha sortit de la presó per gaudir d’un permís de Setmana Santa i s’ha retrobat amb la seva família. Podrà estar a casa fins dimarts i, a partir de llavors, només dormirà a la presó en haver obtingut el tercer grau penitenciari.

Surià va ingressar a la presó de Can Brians el passat 29 de febrer per complir una condemna de dos anys i tres mesos. Se l’havia condemnat per haver emès informes falsos de residència per a persones immigrants quan era alcalde de Santa Fe del Penedès.

Després de 25 dies privat de llibertat, Surià ha destacat en una connexió telefònica amb Ràdio Vilafranca, ja des de Sant Pau d’Ordal, que fins i tot en un entorn com la presó s’ha sentit reconfortat pel “factor humà”.

L’exalcalde de CiU de Santa Fe del Penedès havia d’evitar en un principi la presó perquè se’l va condemnar a dos anys i no tenia antecedents. Però el fiscal va recórrer la sentència al Tribunal Suprem i, finalment, aquest va elevar la condemna fins als dos anys i tres mesos al·legant un error de càlcul en la pena. Surià va intentar que el govern espanyol li concedís l’indult però no va arribar.

L’exalcalde sempre ha mantingut que va actuar “de bona fe” que el guiaven “raons humanitàries per ajudar els immigrants” i que mai se’n va beneficiar econòmicament. Surià ha agraït les mostres de suport que li han arribat en aquests moments complicats, incloses les mocions de suport que han estat aprovades per unanimitat a l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: