Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’esquerra independentista de Vilafranca ha celebrat l’alliberament d’Otegi amb una concentració

Una trentena de persones de diferents moviments de l’esquerra independentista de Vilafranca es van aplegar ahir al vespre a la plaça de la Vila per fer un acte de benvinguda a Arnaldo Otegi, que al matí havia sortit de la presó després de 6 anys i mig reclòs per intentar reconstruir la il·legalitzada Batasuna. Una pancarta que resava Benvingut Otegi presidia la concentració.

La concentració també volia ser una mostra de suport i solidaritat amb el poble basc i la seva lluita per l’autodeterminació i l’alliberament social i nacional. La regidora de la CUP, Laia Santís, també denunciava que l’empresonament d’Otegi ha estat del tot injust i reivindicava l’acostament dels presos.
Aquest cap de setmana, la regidora vilafranquina de la CUP participarà en dues xerrades al país Basc i assistirà a l’acte de benvinguda a Otegi que se celebra al velòdrom d’Anoeta, a Sant Sebastià. Així, dissabte el líder abertzale tornarà a un espai carregat de simbolisme, ja que el 2004 hi va presentar la seva “proposta de pau”, per la qual posteriorment va ser jutjat per apologia del terrorisme i absolt.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: