Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escola municipal de música vol consolidar la trompa, nova incorporació d’aquest curs

L’escola municipal de música Maria Dolors Calvet va creixent en nombre i varietat de formacions i requereix de la incorporació a la seva oferta formativa de nous instruments que puguin nodrir aquests grups.

Aquest curs ha estat el cas de la trompa, un instrument de la família del vent metall més versàtil del que a priori sembla.

L’Oriol i el Marc són els primers alumnes de trompa i, després de les classes del que portem de curs, ja comencen a dominar els conceptes més complicats de l’instrument, com la intensitat al bufar o la col·locació dels llavis. Tot i que no havien pensat en escollir la trompa, poc a poc els hi ha anat agradant.

El seu professor és l’Àlex Ricart, que també ensenya trompeta a l’escola. Ricart explica que la trompa és un instrument amb moltes possibilitats.

Ricart explica que la complexitat de la trompa rau en dominar la intensitat a l’hora de bufar i la posició dels llavis.

La intenció de l’equip directiu de l’escola municipal de música és anar ampliant l’oferta d’instruments en la formació per poder aportar riquesa a les agrupacions instrumentals com els combos, la banda, la big band o l’orquestra. En el cas de la trompa, la idea és ampliar el nombre d’alumnes i tenir un professor titular especialista en un parell de cursos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: