Dilluns, 25 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de la façana sud de Santa Maria segueixen el ritme previst i aporten noves dades sobre la història de l’edifici

El passat mes de desembre van començar les obres de restauració del primer tram de la façana sud de la basílica de santa Maria, que va des del campanar fins a l’entrada lateral.

El cost d’aquesta intervenció és de 110.000€ i es fa mitjançant una subvenció de la Diputació de Barcelona, les aportacions de particulars i el benefici de diferents actes que organitza la comissió Santa Maria 2020. Els treballs estan seguint el ritme previst i els esforços s’estan centrant en la impermeabilització de la coberta, la neteja de la pedra i la restauració de les pintures de la portalada lateral.

Les pintures podrien datar del segle XIV i estan documentades des de principis del segle XX. D’altra banda, també s’està intervenint en els elements metàl·lics, substituint-los sempre que és possible per altres materials ja que, amb l’òxid, fan malbé la pedra.

Aquesta fase de les obres ha permès descobrir que es conservava una part de la coberta original de l’edifici. La descoberta aporta informació nova sobre la basílica que caldrà estudiar.

La comissió Santa Maria 2020 continua buscant subvencions i aportacions per continuar intervenint en els tres trams que encara falten per finalitzar de la façana sud i així poder aprofitar les estructures que ja estan muntades per treballar-hi.

Aquest divendres a les nou del vespre tindrà lloc un concert benèfic en què s’interpretarà l’obra Stabat Mater, una seqüència gregoriana del segle XIII, que relata els sofriments de la Verge Maria en veure el seu fill crucificat. La versió que s’oferirà és la del compositor gal·lès Karl Jenkins, feta el 2008. El concert anirà a càrrec de la coral sant Esteve, el Cor Jove d’Olesa de Montserrat, la Jove orquestra del Montserratí, i la contralt solista Beverly Green. Les entrades tenen un cost de 15€ i poden adquirir-se a Teixits Solà, Terradesports i El Parquet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: