Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les fleques i pastisseries de Vilafranca porten des de reis treballant per tenir les mones a punt per la Pasqua

Aquests dies els aparadors de les pastisseries de Vilafranca es mostren plens de figures de xocolata i garlandes i mones de forner de cara a aquestes festes de Setmana Santa. Tot i que els aparadors fa uns dies que mostren aquestes peces, els obradors fa moltes setmanes que hi estan treballant per tal de tenir-ho tot preparat.

Marc Parés, de la fleca Parés, comentava que ells estan treballant des de la setmana després de reis fent figures de xocolata.
En el cas de la pastisseria Bertran, al llarg d’aquesta setmana s’estan fent el que serien les mones de pa de pessic. Pel que fa a les de xocolata, també hi estan treballant des de després de reis, com explica Ramon Bertran.
Marc Parés explica que des del seu punt de vista en aquests moments la garlanda i la mona de forner estan prenent cada cop més força.
Bertran remarca què les figures de xocolata comporten un procés d’elaboració molt lent, i que demana una planificació i organització prèvies.
A l’hora de triar els temes d’aquestes figures de xocolata, a la fleca Parés segueixen un fil conductor per decorar els ous de pasqua. Enguany els esports.
Des de la pastisseria Bertran a banda de les de moda com Star Wars o La Patrulla Canina, segueixen apostant per figures del Barça i enguany també relacionades amb la Festa Major de Vilafranca com ara el drac o els castells.
Ambdós coincideixen en que cada cop la gent és més previsora a l’hora de reservar les seves figueres o fer els seus encàrrecs, ja que sovint si s’espera a darrera hora hi ha el risc de no trobar el què es busca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: