Dijous, 27 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament dels Monjos ha aprovat per unanimitat una moció en la que es declara municipi republicà

En el marc del 85è aniversari de la declaració de la República Catalana per part de Francesc Macià, ahir, 14 de març, el Ple de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va aprovar per unanimitat una moció que declara el municipi, Municipi Republicà, i rebutja la monarquia espanyola.

La moció es va aprovar encapçalada per tots els grups municipals del consistori, és a dir per el PSC, la CUP, ERC i CiU.
El text planteja el rebuig a la institució de la Monarquia Espanyola declarar el municipi de Santa Margarida i els Monjos, Municipi Republicà.
També demana que es celebrin consultes vinculants on es puguin escollir els règims polítics de cada país, i no participar com Ajuntament en qualsevol acció que suposi un reconeixement de la monarquia.

En el transcurs del mateix Ple també es va aprovar, amb els vots en contra de la CUP, una moció donant suport a la petició de la Creu de sant Jordi per a dues entitats penedesenques. D’una banda el més que centenari Esbart Sant Julià de l’Arboç, i de l’altra l’Acadèmia Tastavins Penedès que ha commemorat els 50 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: