Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La setmana santa obre la temporada alta de visites a cellers, que s’allarga fins a mitjans d’estiu i es reprèn després durant la verema

Aquest calendari es repeteix en molts dels cellers i caves del Penedès que ofereixen visites guiades i tasts. És el cas de Caves Nadal, al Pla del Penedès.

Durant aquesta setmana santa han obert tots els dies excepte el dilluns de Pasqua, als matins i han fet les visites que ja tenen integrades a la seva oferta quotidiana: sensacions del cava, maridatges amb formatges, ibèrics o xocolata i la visita familiar. El públic que han rebut ha estat d’un perfil molt variat, segons explica la responsable del departament d’enoturisme Elisabet Díaz.

A Caves Nadal, les visites han augmentat en els darrers anys. El 2015 van tenir uns 3.000 visitants i sembla que aquest any se superarà aquesta xifra.

En una de les visites d’aquest cap de setmana llarg hi havia dues germanes veïnes de Sant Boi de Llobregat, que abans havien viscut a Vilafranca.

Per la seva part, la Dolors, barcelonina, ha passat uns dies al Penedès aprofitant els festius de setmana santa.

Segons les darreres dades de l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi, ACEVIN, les Rutes del vi i del cava del Penedès, reben al voltant de 500.000 persones en un any. En aquesta xifra global hi ha un pes determinant de grans empreses com Torres, Freixenet i Codorníu però la tendència és que cellers mitjans i petits es van fent un lloc com a complement de l’oferta enoturística més massiva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: