Dijous, 2 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La primera fase de les obres a Cal Figarot se centra en millorar la zona d’assaig i l’accessibilitat a les instal•lacions

Els Castellers de Vilafranca estan immersos en la primera fase de les obres a Cal Figarot, que va començar a principis de febrer. Els treballs es divideixen ara en dues àrees: la nau i els jardins.

Dins la nau, el canvi principal és l’elevació de la cúpula en un metre i mig, per adaptar-se a l’alçada de les construccions que assagen els verds. La nau incorporarà altres elements, com graderies, taquilles i una barra nova.

Els treballs de la nau també contemplen de millorar la sonorització i instal•lar un equip de projecció que aporti informació a l’hora d’assajar.

Quant a l’adequació dels jardins, es tracta d’adaptar l’espai a les normatives d’evacuació i seguretat tot mantenint l’estètica actual. Bàsicament es tracta de posar tot l’espai “a peu pla” per millorar-ne l’accessibilitat. Les obres permetran ampliar la zona d’assaig uns 40 metres aproximadament.

Encara als jardins, el vicepresident de l’Àrea de Patrimoni dels castellers de Vilafranca Josep Anton Bernaus ha apuntat la possibilitat de mantenir l’element de la cova i adaptar en aquell espai una ludoteca per a la canalla.

En general, la remodelació que s’està fent té com a objectiu millorar el confort dels castellers alhora que obrir la seu dels Castellers de Vilafranca als visitants.

Tots aquests treballs i la futura museïtzació que preveu tirar endavant la colla van enfocats a atraure visitants de dins i fora de la comarca i ampliar l’oferta cultural vinculada al món casteller.
La data prevista pel final d’aquesta primera fase és l’1 de maig. El pressupost dels treballs ronda els 150.000 euros; un pressupost que s’està finançant amb fons propis i amb l’aportació d’empreses privades, majoritàriament, però també amb algunes subvencions d’institucions públiques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: