Dijous, 1 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La nova mesquita al sector dels Cirerers permetrà tancar la que hi ha al barri de l’Espirall, que no reuneix les condicions necessàries

Ja es ben visibles des de fa algunes setmanes l’estructura de la nova mesquita que s’està construint a Vilafranca, concretament al sector dels Cirerers al costat de l’Avinguda de la Pelegrina.
La Comunitat Islàmica de Vilafranca fa força temps que està treballant en aquest projecte, i les obres pròpiament es van iniciar a principi de 2015.

En relació amb aquesta qüestió Pere Regull ha explicat, en el decurs de l’espai Diàlegs amb l’alcalde, que el terreny és propietat de la Comunitat Islàmica de Vilafranca, que tenen tots els permisos per fer aquesta obra i que compleixen amb tots els requisits.

Regull ha recordat que en aquests moments a Vilafranca hi ha dues mesquites obertes, una al carrer de Sant Sadurní, al barri de l’Espirall, que provoca força queixes dels veïns; i una altra al Poble Nou que no genera conflictes. El pacte amb la Comunitat Islàmica és, un cop estigui acabada aquesta nova mesquita, tancar la del carrer de Sant Sadurní.

Des de l’Ajuntament esperen, un cop es traslladi aquesta mesquita, poder actuar al carrer de Sant Sadurní per tal de millorar la situació d’un carrer força important al barri de l’Espirall.

Regull ha volgut recordar també que fa temps que es buscava una solució al malestar que creava entre els veïns l’aglomeració de gent en aquest espai; però que fins ara les possibles ubicacions proposades mai havien estat acceptades per l’Ajuntament.

L’alcalde ha remarcat també què en aquests moments a Vilafranca hi ha molta diversitat religiosa. Ha apuntat per exemple que a l’altra banda de la Pelegrina ja existeix una església evangèlica, i que ben aviat s’iniciarà la construcció d’un centre de culte dels mormons que se situarà creuant l’avinguda de Barcelona a la zona del barri de Molí d’en Rovira.

Pere Regull ha volgut recordar que en ple segle XXI la diversitats de cultures que hi ha a Vilafranca és molt gran i que en la mesura del possible, i sempre mirant de complir amb totes les reglamentacions i normatives, des de l’Ajuntament es mira de donar resposta a les demandes que els arriben en aquest sentit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: