Dimecres, 1 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La JNC proposa que els polítics que ocupin càrrecs als Consells Comarcals o a les diputacions s’escullin a través d’un procés de primàries

La JNC proposa que els polítics que ocupin càrrecs als Consells Comarcals o a les diputacions s’escullin a través d’un procés de primàries

Aquesta és una de les 8 propostes que la Joventut Nacionalista de Catalunya presentava a Convergència Democràtica dins el procés de refundació del partit.

Uns 200 membres de la JNC es trobaven dissabte a Barcelona per definir aquestes bases que, al seu parer, han de formar part del full de ruta de la nova Convergència Democràtica.

Entre les 8 propostes hi destaca la d’elecció de càrrecs públics. La JNC creu que l’elecció ha de ser a través de la militància i, com a novetat, proposa que els càrrecs d’elecció indirecta, com passa als Consells Comarcals o a les diputacions, es faci a partir d’un procés de primàries.

Altres propostes passen perquè també els càrrecs executius del partit s’escullin mitjançant primàries; que es faci un rendiment de comptes amb la militància per avaluar els mandats dels diferents càrrecs, tant del partit com públics; limitar el nombre i la durada dels mandats i fomentar la regeneració; definir les incompatibilitats i evitar la duplicitat de càrrecs; potenciar la participació de les bases en les decisions de partit; establir unes normes de finançament transparent i evitar la corrupció als partits. En aquest cas proposen que els investigats, abans imputats, quedin apartats del partit fins que es resolgui la seva situació.

D’altra banda, durant la roda de premsa, la JNC va presentar la nova cap local a Vilafranca. Es tracta de Mariona Gusi que substitueix Martí Compte, i que definia així els objectius de cara als propers anys.

Una part dels membres de les joventuts del partit a l’Alt Penedès també van participar en el procés de refundació “Torn Obert” que es va fer dissabte al matí a l’Escorxador de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: