Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La invisibilitat de la feina de les dones reclama un canvi social, econòmic i cultural, segons la sociòloga Teresa Torns

La sala d’actes de l’Escorxador acull aquests dies l’exposició “El treball de les dones, una realitat ignorada?”, en el marc de les múltiples activitats organitzades al voltant del dia internacional de la dona que es duen a terme a Vilafranca.

Relacionada amb l’exposició, es va fer també una xerrada a càrrec de la sociòloga de la Universitat Autònoma de Barcelona Teresa Torns, que va respondre a la pregunta que formula l’exposició amb un rotund sí. Des del seu punt de vista encara avui dia el treball de la dona és una realitat invisible i sovint ignorada. Remarcava que en les feines remunerades continua existint una important desigualtat, que es manté també en les feines domèstiques que sovint segueixen sense considerar-se treball.
Per Torns cal un canvi de tota la societat que permeti avançar en aquesta qüestió. Col reorganitzar socialment, econòmicament i culturalment la societat d’una manera diferent.
Reconeix que es tracta d’un canvi que és molt lent, però que ha d’aportar un canvi i una posada en valor de qüestions com el benestar quotidià.
Teresa Torns considera que qüestions com donar una vida digna als nadons i a les persones grans o dependents, que sempre recauen en les dones, han de ser una part important dels canvis que han de facilitar que es visibilitzin i valoritzin les feines que fan les dones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: