Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Subirats el Pla director del Castell de Subirats

El Castell de Subirats és un conjunt monumental declarat Bé cultural d’interès nacional i documentat al 917.

Es tracta d’un enclavament defensiu situat en un punt alt amb excel·lents vistes, compost de diferents estructures identificables com la muralla de llevant, el baluard, el conjunt sobirà amb la torre de l’homenatge i l’antiga cisterna nord. A més, l’entorn acull altres construccions religioses i civils com l’antiga església parroquial de Sant Pere, el cementiri, l’antiga rectoria i cal Campaner, i les noves construccions de la cara nord aixecades en les intervencions dels anys setanta i vuitanta del segle XX.

El programa funcional que planteja el Pla director, un treball que ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local i que ha tingut un cost de 27.000 euros, parteix dels condicionants arquitectònics i històrics del conjunt monumental, dels usos existents i dels requeriments que s’han anat acordant entre els agents que han participat en el procés.

El Pla manté el caràcter religiós, pastoral i emblemàtic del Santuari de la Font Santa i a la vegada s’accentua un programa de turisme cultural en el qual els serveis relacionats amb les visites públiques al monument prenen una notable rellevància. També s’estableix la millora de les relacions del monument amb el paisatge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: