Dijous, 27 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Biblioteca de Santa Margarida i els Monjos compleix 35 anys

El 8 de març de 1981 s’inaugurava oficialment l’espai, situat als baixos de l’Ajuntament, on actualment hi ha la Policia local i tres dies després, l’11 de març, va registrar el seu primer llibre, el primer volum de la Gran Enciclopèdia Catalana.

La Biblioteca dels Monjos va començar a funcionar amb una aportació de llibres i revistes per part del propi Ajuntament i de donacions desinteressades de veïns i veïnes del municipi, que van voler contribuir a la creació del servei.
A finals del 1982, la biblioteca es va traslladar al carrer de Sant Josep, a la planta baixa de l’antic Ajuntament. Allà hi va estar 21 anys, fins al 31 de maig de 2003.
La nova Biblioteca es va ubicar al carrer Cadí, en una zona que aleshores focalitzava el creixement del municipi, i es va inaugurar el 27 de maig de 2003.
Quatre anys més tard, l’any 2007 s’inaugurava també el Biblio@ccés de la Ràpita, una sala de lectura complementària de la Biblioteca municipal per donar servei al veïnat rapitenc.
Coincidint amb el trenta-cinquè aniversari de la seva inauguració, la Biblioteca acollirà aquest any la cinquena Trobada de Clubs de Lectura de l’Alt Penedès i el Garraf, que es durà a terme el 3 de juny a la casa de cultura Mas Catarro, amb la presència de l’escriptora Sílvia Romero.
Com a esdeveniment especial, la Biblioteca està treballant també en els actes al voltant de sant Jordi, especialment en la Tarda Cultural que es durà a terme el 15 d’abril i en la que, com cada any, es prepararan activitats relacionades amb lectura a dins i a fora de la Biblioteca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: