Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Itineraris de Desenvolupament Professional, una nova eina per millorar l’empleabilitat de persones en situació d’atur a Vilafranca

Els Itineraris de Desenvolupament Professional estan adreçats a persones que es troben en situació d’atur i volen millorar la seva qualificació mitjançant pràctiques en empreses.

Les pràctiques es complementen amb sessions formatives que parteixen de l’orientació i el balanç de competències per a elaborar el propi itinerari d’aprenentatge així com estratègies per la cerca de feina.
Aquests itineraris estan concebuts perquè amb una petita inversió de temps, 86 hores en dos mesos i mig, els participants puguin prendre consciència de la necessitat de l’aprenentatge al llarg de la vida i creïn el seu propi itinerari per continuar formant-se a més d’adquirir les eines per afrontar la cerca feina de manera autònoma.
Les pràctiques permeten als participants adquirir coneixements i habilitats pròpies de l’àmbit professional al qual desitgen dedicar-se, alhora que enriqueixen el seu currículum i es donen a conèixer com a treballadors. Per la seva banda, les empreses, que es consoliden com a espais de formació a Vilafranca, comptaran amb persones motivades que podran formar a mida i en el cas d’una posterior contractació reduiran el temps d’adaptació i els costos de selecció de personal.
Un primer grup iniciarà les sessions formatives el proper dilluns 14 de març i estarà integrat per 12 participants que s’aniran incorporant a les empreses a mida que vagin definint l’àmbit professional d’aprenentatge. En finalitzar l’itinerari, el 23 de maig, els participants rebran un certificat de les empreses que acrediti les competències desenvolupades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: