Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Investiguen un veí de Sant Quintí de Mediona per cultivar marihuana i vendre’n les llavors per internet a escala internacional

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Alt Penedès investiguen un veí de Sant Quintí de Mediona de 44 anys com a presumpte autor d’un delicte de salut pública per cultivar marihuana.

Els agents van iniciar una investigació arran de queixes veïnals per la olor a marihuana al voltant d’un habitatge aïllat i van determinar que l’home tenia una plantació amb l’objectiu de vendre’n les llavors a través d’internet malgrat no tenir cap llicència d’activitat empresarial. La compravenda de llavors no és delicte, però sí que ho és el cultiu de plantes.

L’investigat feia més de 20 anys que es dedicava a la botànica i va aprendre a cultivar marihuana als Països Baixos. Ell mateix pol·linitzava les plantes per aconseguir fins a deu tipus diferents de llavors i n’aconseguia unes 300 cada tres mesos. Així mateix, algunes plantes creixien sense substrat ni terra, ja que posava les arrels en un sistema d’aigua fertilitzada. Tenia un coneixement tècnic del cultiu molt alt i havia invertit uns 80.000 euros en els nou hivernacles que tenia. A més, havia instal·lat mesures de seguretat per evitar que es produís un incendi fortuït.

Els mossos van fer una entrada i registre al domicili amb el permís de l’investigat i van comissar 389 plantes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: