Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gemma Lienas ha parlat a Vilafranca de les cares de la violència i com identificar-les

En la conferència que va oferir divendres al vespre a Vilafranca, l’escriptora i feminista Gemma Lienas va parlar de com la societat patriarcal ha fomentat les desigualtats entre homes i dones i ha afavorit l’arrelament de diferents tipus de violència sobre les dones.

Als mitjans de comunicació solen aparèixer els casos de violència més extrema, però Gemma Lienas va alertar de les altres cares de la violència masclista, que sovint costen d’identificar. Per això, per a l’activista el més important per evitar la violència és tenir la capacitat de reconèixer les discriminacions, la manipulació perversa i les persones que desempoderen les dones.
Tot i que no hi ha massa dades per poder fer comparacions va apuntar també que els països més desenvolupats no es lliuren de la violència masclista.
L’escriptora va manifestar preocupació per la gent jove, que estan especialment exposats a la ciberviolència i que en molts casos adopten rols de submissió de la dona respecte de l’home. L’educació i la formació són essencials, va explicar Gemma Lienas, per aspirar a una situació d’igualtat.
L’acte, organitzat per Vilafranca en Comú, va tenir lloc a l’Escorxador, davant una seixantena de persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: