Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els prop de 500 alumnes de cinquè de Vilafranca han participat al Sona a cinquè per descobrir la cançó d’autor de la mà de Cesk Freixas

Uns 480 alumnes de cinquè de primària de les deu escoles de Vilafranca han participat aquest matí, a l’Auditori, al concert final de l’activitat Sona a Cinquè.

A través d’aquesta proposta, que ja fa set cursos que organitza l’ajuntament de Vilafranca, els nois i noies de cinquè treballen a les aules un gènere musical i culminen el seu aprenentatge amb un concert en el qual poden participar activament. Aquest curs, igual que el curs passat, el tema central ha estat la cançó d’autor; i el cantautor de Sant Pere de Riudebitlles Cesk Freixas s’ha encarregat de conduir el concert i

Durant el concert, Freixas ha versionat temes de Bob Dylan, Silvio Rodríguez, George Moustaki i dels cantautors dels Països Catalans, Raimon, Ovidi Montllor, Maria del Mar Bonet o Lluís Llach.

Prèviament, els alumnes han dedicat les classes de música a aprofundir sobre les cançons que sentirien després al concert i sobre conceptes com el que significa ser un cantautor.

Els nois i noies també s’han après algunes de les cançons, sobretot ‘L’Estaca’, de Lluís Llach.

Durant el concert, els alumnes han cantat la tornada de L’Estaca tot acompanyant Cesk Freixas i els seus músics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: