Dissabte, 8 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Properament obriran nous comerços en alguns dels locals del centre que havien tancat

Després que fa unes setmanes coincidís el tancament d’alguns comerços del Centre Vila, l’Ajuntament assegura que la situació no és excepcional i que alguns d’ells obriran durant les properes setmanes perquè se’ls han quedat nous propietaris.

És el cas de 3 locals de La Parellada, concretament on fins ara hi havia el Mango, el local que fa cantonada amb el carrer de la Font i el número 3, que també dóna al carrer dels Ferrers. En aquests 3 casos, ja s’estan fent obres per reobrir els locals i posar-hi nous comerços que, segons el regidor de promoció econòmica, Joan Manel Monfort, no corresponen a cap franquícia.

En aquest sentit confirma el que deia ja fa unes setmanes: que encara que molts comerços tanquen, normalment hi ha força rotació i, sobretot els locals més cèntrics, troben nous propietaris amb facilitat.

En canvi, reconeix que el que més costa de tornar a ocupar són els locals on hi havia hagut entitats financeres. Alguns exemples són les oficines de Caixa Laietana, al final de la Parellada amb el carrer de la Palma; el local de Catalunya Caixa que fa cantonada amb el carrer de la Font o el de Banc Sabadell, davant la Font de Sant Magí, a l’Avinguda Barcelona. En cap d’aquests 3 casos tenen constància de sol·licitud de cap llicència d’activitat, malgrat que davant l’oficina de Banc Sabadell ja fa dies que hi ha un contenidor de runes.

D’altra banda, des de la regidoria de promoció econòmica també han confirmat que s’instal·larà un punt de servei de Fecsa-Endesa al número 15 de la Rambla de Nostra Senyora en un local on hi havia una fruiteria que també ha tancat.

Pel que fa a la Parellada Montfort també ha explicat en declaracions a Ràdio Vilafranca/Penedès TV que l’Ajuntament s’ha reunit diverses vegades amb telefònica per l’edifici de la Parellada, però la companyia telefònica no preveu tancar les instal·lacions que té en ple centre de Vilafranca perquè hi ha un centre de connexions que tècnicament és complicat de traslladar.

D’altra banda, fora del centre de Vilafranca, l’Ajuntament treballa per posar-se en contacte amb BMN, l’entitat que va absorbir Caixa Penedès, i que ara és la propietària de l’edifici que l’entitat va construir al polígon de Mercaderies. Segons Monfort, l’Ajuntament podria fer d’intermediari per ajudar a fer-ne promoció i trobar un possible comprador que necessiti un espai gran i en bones condicions, com és el cas d’aquest espai.

També fora del centre, al carrer de la Gornal, just al costat de la Renault, s’hi estan fent obres per construir-hi un restaurant de la cadena catalana “Viena”. De moment s’ha enderrocat l’antic supermercat que hi havia i ara falta la llicència d’obres, però el regidor calcula que abans de l’estiu ja podrà obrir.

Per últim, Monfort ha confirmat que estan treballant per poder aprovar una modificació de les ordenances que permetin simplificar l’obertura d’activitats comercials i empresarials a Vilafranca. Si tot va bé es portarà a aprovació al proper ple del mes d’abril.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: