Dijous, 2 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El programa Infadimed fa baixar la prevalença de l’obesitat infantil i crea hàbits saludables entre els alumnes de les escoles participants

Fa cinc anys que es va iniciar a Vilafranca el programa Infadimed, Infància i Dieta Mediterrània, promogut per l’equip de pediatria de l’Alt Penedès-Garraf amb la voluntat d’introduir la dieta mediterrània a les escoles. No només a nivell alimentari, sinó també com a programa d’educació per a la salut ja que la dieta mediterrània no és només nutrició. És tot un estil de vida saludable.

Una de les dues escoles on es va iniciar el projecte és l’escola Sant Josep de Vilafranca, i allà l’infermer de l’equip de pediatria de l’Alt Penedès-Garraf Jordi Fernàndez comentava que estaven satisfets dels resultats del programa. Segons els dades de les què disposen, la prevalença de l’excés de pes entre els alumnes participants a Vilafranca ha baixat un 6’3%. Mentre que entre els alumnes que no hi ha participat s’hauria incrementat un 9’4%. Però més enllà d’aquesta xifra, Fernàndez destacava l’assoliment per part dels alumnes d’hàbits saludables.
En un principi havien plantejat a banda de les sessions a les escoles amb els alumnes de P3 a primària sessions informatives també amb els pares, però aquestes tenien molt poc seguiment. La sorpresa que han tingut és què gràcies als nens i nenes les pautes i els hàbits saludables s’han implantat a les famílies.
A l’escola també valoren molt positivament aquest programa, ja que es va iniciar amb la voluntat d’introduir la dieta mediterrània i ara han vist que en cinc anys els alumnes han assolit també uns hàbits saludables i una cultura nutricional més àmplia. Ho explica Anna Pardina, tutora de tercer de primària, que ha seguit el programa des del primer any.
En aquests moments el programa es du a terme en quatre escoles de Vilafranca i dues més de Sant Pere de Ribes, arribant a més de 1.500 alumnes en total.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: