Diumenge, 16 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El preu del pis de lloguer a Vilafranca ha baixat aquests darrers anys, i s’ha esgotat pràcticament l’estoc de pisos disponibles

Vilafranca disposa de pocs pisos de lloguer en aquest moment, ja que no s’ha construït en aquests darrers anys, i els inversors amb la crisi tampoc han estat molt actius. Així el nombre de pisos de lloguer a la capital de l’Alt Penedès ha anat disminuint fins pràcticament esgotar l’estoc disponible. En aquests moments pot fins i tot resultar complicat trobar un pis de lloguer, en bones condicions d’habitabilitat, a Vilafranca.

Coincidint amb aquest fet, i amb la situació econòmica general, els preus de lloguer també han baixat. La tendència però, sembla que comença a ser a l’alça. En part per aquesta poca oferta de pisos per llogar. Max Jané, des de les Finques Anoia-Penedès, comentava que tot i que els preus han d’anar a l’alça, no s’espera que siguin pujades molt importants.
D’altra banda, des de Finques SIP el seu gerent Pere Anton Bolet posava l’accent en el fet que a casa nostra el volum de pisos de lloguer és d’un 20%, mentre que en d’altres punts d’Europa està al voltant del 50%. Remarca que els lloguers ara per ara són barats i considera que aquest és un mercat a l’alça.
L’actual context econòmic, en què els bancs tampoc donen molt de rendiment per tenir els diners estalviats, pot facilitar l’activació de petits inversors que decideixin donar més rendibilitat als seus estalvis comprant un pis i posant-lo a lloguer.
Coincideix amb aquesta apreciació Pere Anton Bolet, remarcant que es poden aconseguir rendibilitats força interessants amb un pis de lloguer.
Ambdós també consideren que pel que fa als pisos buits en mans de grans tenidors, majoritàriament bancs, cal que les administracions siguin més actives i decidides a l’hora de tractar amb els bancs per posar aquests pisos en lloguer social i donar-los un ús.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: