Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El filòsof Francesc Torralba posa sobre la taula la necessitat de canviar els hàbits de l’hiperconsumisme cap al consum responsable i conscient

Dins els actes de la primera setmana del Consum Responsable que es fa a Vilafranca, el filòsof, teòleg i escriptor Francesc Torralba ha fet una conferència sobre el pas del consum passiu al consum conscient.

Torralba ha insistit que cal canviar les maneres de consumir actuals i que la societat ha de ser més conscient d’allò que compra. En aquest sentit ha qualificat la situació actual d’hiperconsumisme, una tendència que cal canviar cap a un consum més responsable.

Perquè el consumidor pugui triar, però, ha de disposar de tota la informació d’aquell producte. Unes dades que ara mateix són molt difícils de trobar. Torralba insisteix que calen lleis que obliguin a publicar aquesta informació, tot i que reconeix que el canvi és complicat i que cal educar la societat en un consum més responsable.

Torralba també ha insistit que, si en altres camps com el mediambient o l’energia, s’ha aconseguit fer un canvi de consciència, també és possible fer-ho en l’àmbit del consum.

Això sí, cal la implicació de l’administració, les empreses, els consumidors, els mitjans de comunicació i la publicitat, entre d’altres actors.

La setmana del consum responsable acabarà aquest dissabte amb l’espectacle infantil de teatre i titelles La Botigueta, a càrrec de Tanaka Teatre. Serà a les 6 de la tarda a Cal Bolet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: