Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

“El cuarto mandamiento” d’Orson Welles, centra la sessió d’aquest mes de març del cicle “Una nit amb els clàssics”

“El cuarto mandamiento”, la segona pel·lícula d’Orson Welles basada en la novel·la de Booth Tarkington, protagonitzarà la sessió del cicle “Una nit amb els clàssics” organitzat per Kubrick Cinema i La Cultural llibreria que tindrà lloc dimecres, dia 30 de març, a les 8 del vespre, a l’Agrícol.

La xerrada introductòria del film i de la novel·la, que l’any 1918 va obtenir el premi Pulitzer, anirà a càrrec d’Andreu Navarro, membre de la junta de Cine Club Vilafranca. Després, a les 10 de la nit, al Kubrick Cinema, es projectarà la pel·lícula en versió original subtitulada.
Nascut a Indianapolis, Booth Tarkington va plasmar en la seva obra narrativa la societat del mig oest en una època, finals del segle XIX i principis del XX, marcada per un profund procés de modernització econòmica i social. La novel·la que serveix de base a la pel·lícula se centra en el xoc entre dues maneres d’entendre la vida econòmica. En concret, planteja la topada entre l’antiga classe de propietaris rendistes i la nova burgesia industrial emergent. Tot plegat, sota l’embolcall d’un melodrama romàntic centrat en la relació de dos joves d’orígens socials contraposats, fills de dues persones que inicialment s’havien de casar, però a qui un seguit dels malentesos va posar un en contra de l’altra.
Opcionalment, tots aquells que ho desitgin poden quedar-se a sopar a l’Agrícol, prèvia reserva, al preu de 10 € i continuar la conversa sobre literatura a l’espera d’assistir a la sessió de cinema l’entrada la qual costarà 6 €. Només cal que ho comuniquin amb antelació trucant a La Cultural o a l’Agrícol. Hi ha temps fins un dia abans de la data de projecció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: