Dimecres, 1 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arantxa Alonso lamenta la discriminació cap a les dones en el món de l’esport, sobretot en el cas del futbol

Aquest any l’encarregada de fer la conferència institucional del 8 de març ha estat l’Arantxa Alonso, nascuda a Vilafranca i llicenciada en Ciència de l’Activitat Física i l’Esport, mestra d’Educació física i entrenadora de futbol.

De fet, és una de les poques dones catalanes que té el títol d’entrenadora nacional, és a dir, que està capacitada per entrenar equips de primera divisió. Fins al moment, però, no n’hi ha hagut mai cap dona que hagi ocupat aquest càrrec. Per això Alsonso lamenta que l’esport encara és molt masclista, especialment el futbol, i denuncia que és molt difícil arribar a les cúpules dels equips ja sigui com a entrenadora o com a directiva.

Alonso, que va parlar de l’evolució del paper de la dona en el món de l’esport,  lamentava que en els darrers 100 anys pràcticament no ha canviat res i, en aquest sentit, no era gaire optimista sobre una possible evolució de l’esport en clau femenina en els propers anys.

El fet de triar l’esport com a tema central per a la conferència d’aquest any respon a la voluntat de la regidoria de tractar la igualtat des d’un àmbit més tranversal.

L’acte va comptar amb l’acompanyament de Mar i Mon, un grup “Fusió Musical”. Abans de la conferència la poeta Isabel del Pilar Valero va llegir el manifest d’aquest any reclamant, un any més, els drets de les dones.

Comentaris

    Subscriu-te al butlletí

    Subscriu-t'hi: