Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

10 escoles de l’Alt Penedès han incorporat l’eina educativa Enrola’t.cat per millorar la llengua oral

L’escola Baltà Elias de Vilafranca és una de les 10 escoles de la comarca que han incorporat aquest curs l’eina educativa per a mestres i alumnes promoguda pel departament d’Ensenyament de la Generalitat Enrola’t.cat.

Es tracta d’un joc de rol en què els alumnes treballen sobre diferents situacions comunicatives, cadascú adopta un personatge i, després d’una preparació prèvia, escenifiquen la situació. Els nois i noies han de mantenir-se en el seu paper, en situacions inventades però generalment quotidianes, i sempre han de fer un ús correcte de la llengua catalana. La resta de la classe s’encarrega de valorar el resultat. L’Enrola’t.cat incideix sobre la llengua oral en una etapa de l’ensenyament, els cicles mitjà i superior, en què queda relegada a un segon pla. D’aquesta manera es pot evitar que els alumnes perdin vocabulari o agafin mals costums, com utilitzar determinats barbarismes.

Un grup de tercer de primària del Baltà interpretava aquesta setmana passada una situació comunicativa basada en una festa d’aniversari.

Les mestres estan satisfetes de com està funcionant l’experiència i destaquen que els alumnes agafen cada cop més confiança i incorporen a la seva manera de parlar el que aprenen a l’Enrola’t.cat.

Els objectius de l’Enrola’t.cat són millorar la competència comunicativa oral en llengua catalana, donar continuïtat al treball de llengua oral iniciat a Educació Infantil i Cicle Inicial, treballar el llenguatge d’ús habitual en situacions comunicatives quotidianes, practicar habilitats comunicatives, utilitzar els exponents lingüístics que l’alumne ja té i incorporar-ne de nous.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: