Divendres, 1 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum tanca el 2015 amb prop de 30.000 usuaris, un 23% més que l’any anterior

29.489 persones han passat pel museu durant el 2015, entre els 8.581 visitants a l’exposició permanent, els 6.250 visitants a les diferents exposicions temporals i els 14.618 usuaris de les activitats que ha acollit l’espai, organitzades o no pel propi museu.

L’increment respecte el nombre de visitants del 2014 és d’un 23% i es deu, entre altres motius, a que l’any de la Capitalitat de la Cultura Catalana ha portat multitud d’activitats, un 30% més, als espais del museu vilafranquí.

Pel que fa a la programació estable, un 60% dels usuaris hi ha accedit amb entrada de pagament, mentre que a l’entorn del 40% ho ha fet de manera gratuïta, sobretot aprofitant el primer diumenge de mes i el dia dels museus. Sobre la procedència dels usuaris, un 77% ve de Catalunya: en aquest percentatge s’inclou un 27% del Gran Penedès. El 19% dels visitants són estrangers, majoritàriament de França, molt per sobre del 5% que representen els visitants espanyols de fora de Catalunya. Respecte la programació cultural, Vinseum reforçarà la relació amb entitats externes com el Jazz Club, el festival EVA o Vinfonies.

Sobre els nous projectes que s’estan preparant hi ha “La vinya de Vinseum”, una vinya situada davant del Complex Aquàtic que gestionen el museu i l’ajuntament i que ha de ser un recurs sobretot adreçat a les escoles, i la visita sonora a l’exposició permanent “Els sons del museu”, que es farà en col·laboració amb l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet. També arrenquen les visites “Patrimoni escampat”, que comencen aquest diumenge amb una ruta per l’edifici de l’Enològica i la premsa de l’Avinguda de Tarragona. I, entre les exposicions temporals que passaran pel museu, destaca el retorn de l’escultura romànica del Sant Joan del MNAC o la mostra dedicada a l’aniversari de la galeria d’art Palma XII.

En matèria de comunicació, es farà un nou disseny del web corporatiu i s’aplicaran avantatges adreçats als qui facin 18 anys aquest 2016. També es farà un reforç de comunicació a Barcelona per atraure fins a Vilafranca visitants que estiguin a la capital.

El regidor de Cultura Raimon Gusi ha destacat l’alta grau de satisfacció dels usuaris de Vinseum i ha manifestat el suport de l’Ajuntament al projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: