Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca inicia un procés participatiu per convertir l’antic Mercat de la Pelegrina en equipament juvenil

Aquest mes de març començarà el procés per definir els usos que haurà de tenir el futur equipament juvenil de l’antic Mercat de la Pelegrina al barri de l’Espirall, amb l’objectiu final de rehabilitar l’espai implicant-hi el col.lectiu juvenil.

El calendari de treball, iniciat aquest gener, estableix 4 jornades de treball, la creació d’un Grup de Treball Tècnic, format per tècnics de la regidoria de Joventut i els Serveis Tècnics d’Urbanisme, i d’un Grup Motor Jove format per joves representatius de diferents entitats i agrupacions. El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, explica que funcionarà com a interlocutor a l’estil del que es va posar en marxa arran de la revisió del Pla Local de Joventut.
La primera reunió, el dia 14 de març, servirà per a la creació del Grup Motor Jove, per buscar l’encaix de l’equipament en el Pla Local de Joventut i alhora per conèixer els interessos i gustos dels joves.
Paral·lelament, Urbanisme farà una diagnosi estructural sobre l’estat de l’edifici, d’uns 40 anys, i quan rebin les propostes d’usos dels joves les plasmaran en un projecte, com explica el regidor de Territori, Josep M. Martí.
Cap al mes d’octubre preveuen tenir un disseny per exposar-lo als joves
participants en el procés. A partir d’aquest moment, l’equip de govern haurà d’establir un pressupost i un calendari d’execució.
Martí considera que els gairebé 700 m2 construïts i una sala gran donen per moltes possibilitats.
En la presentació del procés participatiu, realitzada al mateix Mercat de la Pelegrina, Medialdea ha recordat que convertir aquest espai en desús en equipament juvenil figura en l’acord de govern de CiU i PSC per aquest mandat.
Els joves, entre 15 i 34 anys, que vulguin participar en el procés es poden posar en contacte amb la regidora de Joventut a través de correu electrònic , de Facebook joventutvilafranca o de twitter joventutvila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: