Dimarts, 7 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha celebrat l’acte de cloenda de la Capital de la Cultura Catalana 2015 amb l’agraïment a les entitats i associacions participants

Divendres al vespre l’auditori del Vinseum va acollir l’acte de cloenda de Vilafranca Capital de la Cultura Catalana 2015. Un acte que alhora va servir també per oferir un agraïment a les entitats i associacions participants i per passar el relleu a Vic, que és la capital cultural aquest 2016.

El primer parlament va anar a càrrec del regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, que es va mostrar satisfet pels resultats assolits, assenyalant que algunes activitats han deixat pòsit i que es podran anar millorant en el futur. Va voler posar quatre exemples d’actes culturals que ha deixat empremta, amb l’obra de teatre Vilafranca: un dinar de festa major, la interpretació de la Santa Espina per part de la Polifònica, la Fira de les Festes Majors que va reunir representants de les principals festes de l’Estat o totes les activitats desenvolupades pel Col·lectiu d’Arts Visuals.
Gusi va recordar que els actes de la capitalitat van començar el febrer i que per això acaben també aquest mes de febrer. Queden tres activitats pendents, una exposició de caganers de pessebres, una de joieria contemporània i un acte adreçat al compositor Josep Soler.
El regidor de cultura va mostrar-se molt satisfet de les activitats de l’any de la capitalitat cultural i va agrair a totes les persones que s’hi ha implicat, fent algunes mencions particulars.
Per la seva banda el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, va felicitar Vilafranca pel resultat final apuntant que s’ha deixat el pavelló molt alt per a Vic, que és qui agafa ara el relleu.
També va dir que, com en el cas dels jocs olímpics, un cop has estat capital cultural no deixes de ser-ho i que val la pena continuar amb l’impuls de les activitats que ajuden a fer país.
En el transcurs de l’acte, presentat per la periodista de Ràdio Televisió Vilafranca Carla Sanmartín, es va projectar també un vídeo de resum de la intensa activitat cultural viscuda el darrer any a Vilafranca.
Tot seguit va ser el torn d’intervenció del tinent d’alcalde i regidor de Fires i Mercats de la Capital de la Cultura Catalana Vic 2016, Benjamí Dòniga, que va recollir el testimoni i va rebre l’obsequi d’una estatueta d’un castell de mans de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull.
Per cloure els parlaments Regull va mostrar l’agraïment a totes les persones que s’han involucrat en els actes de la capitalitat, tot i recordant que es van crear 9 comissions amb un centenar de participants que es van reunir unes 30 vegades per planificar tot el que s’ha viscut el darrer any. Observant el vídeo l’alcalde va constatar que a Vilafranca la cultura és viva i transversal.
Finalment va augurar un bon paper també de Vic, perquè com en el cas del Penedès la gent té un sentiment de pertinença a un territori.
L’acte es va cloure també amb una actuació musical destacada que va anar a càrrec de The Hanfris Quartet, un grup vocal masculí format el 2009 i dues vegades guanyador del Campionat d’Espanya de Quartets Barbershop. Els quatre membres del grup compten amb una llarga trajectòria en formacions d’expressió exclusivament vocal.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: