Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos es compromet a no usar el glifosat ni demés herbicides en la jardineria urbana

El grup de Poble Actiu-Cup va presentar en el darrer ple municipal de Santa Margarida i els Monjos una moció per tal que no s’utilitzi més el glisofat ni altres herbicides en els treballs de jardineria urbana. Un moció que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.

El glifosat és un herbicida utilitzat en la producció agrícola i que s’usa àmpliament en el nostre entorn, ja sigui en camps de cereals o en cultiu vitivinícola. En jardineria d’espais urbans també s’utilitza i és venut com un producte convencional en molts establiments. El glifosat figura inscrit en el registre de productes fitosanitaris del Ministerio de Agricultura de l’Estat espanyol.
Hi ha evidències provades científicament, però, d’alteracions greus de la salut en la població exposada al glifosat, d’alteracions dels ecosistemes i de contaminació ambiental d’aigua, sòl i aire. La mateixa empresa que el ven adverteix del perill pel medi ambient que suposa aquest producte.
Tot i la legalitat de l’ús del glifosat, des del govern municipal entomen el compromís de fer difusió entre la pagesia del municipi per mirar d’anar aparcant l’ús del glifosat i demés herbicides en les seves pràctiques de treball de la terra.
També hi ha el compromís d’adreçar-se a RENFE perquè en el manteniment de l’entorn de les vies deixí d’emprar el glifosat i/o d’altres herbicides i ho substitueixi per un manteniment mecànic d’eliminació d’herbes que puguin malmetre les vies o dificultar el pas dels trens.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: